Een goede animatievideo bestaat uit

Als mensen het bekijken van geanimeerde video leuk en vermakelijk vinden, bent je op de goede weg.  Een goede animatievideo bereikt echter meer. Een goede animatievideo zorgt  voor  verbinding op emotioneel vlak en zorgt ervoor dat de kijker zich verbonden voelt met een merk. Als een kijker zich aangetrokken voelt tot een merk of bedrijf, is het slechts een kleine stap om  een ​​potentiële klant te worden. 

Bedrijven die een zeer “serieus” product of dienst aanbieden, zijn vaak bang om te veel emotie aan hun animaties toe te voegen. Vervolgens kiezen ze een realistische en neutrale toon. Hierdoor zien hun animaties er professioneel uit. Maar  animatie zonder emotie wordt al snel een heel droge opsomming van feiten. Toeschouwers haken dan af. 

Je hebt echt geen overdreven karakters of wilde Tom en Jerry-achtige scènes nodig om een ​​emotionele “klik” te creëren. Met heel subtiele trucs kun je je personages herkenbaarder maken en een emotionele band creëren. 

Gezichtsuitdrukkingen 

Bij het maken van geanimeerde video’s is het een goed idee om in al je video’s een herkenbaar personage  te gebruiken. Deze persoon wordt herkenbaar, zeker als je speelt met gezichtsuitdrukkingen om emoties  te uiten. Je publiek zal zich inleven in je personage. 

Expand 

Als u alleen de feiten wilt overbrengen, kan je een folder kunnen maken met de kenmerken van uw product. Daar heb je geen video voor nodig. Het leuke is  dat je op sommige dingen in de video  kunt inzoomen. Bijvoorbeeld inzoomen of  een vergrootglas  gebruiken. 

Kleuren gebruiken 

Wist je dat kleuren ook  kunnen helpen om bepaalde emoties op te roepen? Mensen voelen zich gemakkelijk aangetrokken tot  primaire en secundaire kleuren. Door het te gebruiken, trek je al de aandacht. Of wat dacht je van een animatie waarbij sommige delen in kleur zijn en de rest in grijstinten? Het trekt de aandacht. En bepaalde kleuren hebben een duidelijke betekenis: rood betekent warm, blauw betekent koud. 

Dit zijn slechts drie manieren waarop u uw geanimeerde video een emotionele lading kunt geven die kijkers zullen herkennen. Maar geanimeerde video kan zoveel meer. Ben je nieuwsgierig? De animatie-experts van Donker Media vertellen u graag meer.

channelorange.nl